KAMPANJA
dušobolja
 
Blog
srijeda, listopad 18, 2006
Zbog otvorenog pisma koje mu je prošli tjedan na svom blogu (link) uputila Matija Babić, osnivačica i urednica najpopularnijeg hrvatskog portala, njezina imenjakinja, tj. imenjak Matija Vuica, najpopularniji hrvatski modni kreator plus pjevalac, podigao je prekjučer tužbu s parketa Istražnog suda u Zagrebu. "S laminata mi se stvarno ne bi dalo ništa podizati, ali parket je već nešto drugo", izjavio je Vuica. Imenjak mu, tj. imenjakinja Babić nije htjela sve to komentirati ni s "bez komentara", ali se zato slikala ispred Džamijine fontane na zagrebačkom Umjetničkom trgu Ante Fašizma - bez čarapa. Sliku pogledajte na ovom linku, a audio 80 snimku izjave downloadajte na ovom ovdje.

To je bilo radi privlačenja publike jer...

...tko kaže da je ovaj blog marginalan - u pravu je! Ali tema više nije. Ne tužovoljna dušobolja kao takva, ona je već stara pojava - nego blogovska i njoj srodne. Uspisalo se u zadnje vrijeme malo o tome. Što je bolje nego nimalo. A kako se uspisalo - uglavnom se to ne problematizira previše. Valjda će se početi. Evo, jedan "pregledan" članak izišao i jučer na Jutarnjem ha er: LINK
boli @ 18:16 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 12, 2006
Nije se teško prisjetiti - ne vjerujem da je itko stigao i zaboraviti - kako su se stadioni ne jednom orili: "Ćiro, pederu!"

Ali možda smo zaboravili kako je Ćiro nakon toga u novinama izjavljivao kako mu je to nanijelo teške duševne boli.

Kako se Ćiro nije tada sjetio...

Miroslav Blažević nije se odlučio tužiti navijače. Nije izvedena kakva spektakularna akcija - primjerice: policija opkoljava tribinu i iz gomile navijača izvlači samo one (bezbroj njih) koji su uvredljivo dovikivali Ćiri...  e kako bi ih  privela i obradila... kako bi se protiv istih pokrenuo postupak zbog nanošenja duševnih boli.

Što reći o Hrvatskoj televiziji koja je - ne jednom - prenijela snimku tog dovikivanja?  Zašto ni nju Ćiro nije tužio? I ostale medije koji su uvrede ponavljali citirajući ih.

Komu se ovo čini besmislenim trabunjanjem - neka usporedi sa slučajem Š. protiv F.: LINK
boli @ 21:08 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 28, 2006
Post objavljen 28. lipnja 2006. u 20 sati i 6 minuta na blogu www.smrtfasizmu.bloger.hr sastoji se od naslova - "Zlocinac" - i slike Franje Tuđmana.

LINK
boli @ 20:48 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Molim vas da ne umišljate kako ovaj blog govori o vama i kako ste mu baš vi zanimljivi. Kalamburbud, Neven, Redikul i ostali čiji će se citati pojaviti - na taj me način uopće ne zanimaju. Ne zanimaju me oni osobno. Ne zanimaju me njihova razmišljanja. Ne zanima me vrijeđaju li oni koga ili ne vrijeđaju. Itd.

S obzirom na to da me to ne zanima, onda i ne stavljam izvatke iz njihovih postova ovdje da bih s njima nešto polemizirao. Oni su tu - SLUČAJNO. Žao mi je, ali tako je. Nevažni su mi (na ovom blogu). Trebaju mi samo kao primjeri tekstova na internetu koje bi netko mogao shvatiti uvredljivo.

Ovaj je blog potaknut, ponavljam, time što je netko na sudu zbog sličnih sadržaja, s tim da ih taj netko nije napisao. I tuži ga se na iznos 250 000 kuna. I tuži ga saborski zastupnik. I ta obična informacija ne može pronaći svoj put do hrvatskih medija. Ne može.

Krenuo sam od pretpostavke da je to normalno, to što su mediji potpuno nezainteresirani da to prenesu kao običnu informaciju. (Da Bandić, primjerice, tuži nekoga na 250 tisuća kuna za duševne boli, ne znam koje novine to ne bi zabilježile.) Dakle, uzmimo da je normalno. Normalno je, recimo, zato što su i te tužbe normalne.

Ovi citati su primjeri koji pokazuju da smo okruženi gomilom takvih - potencijalno uvredljivih -.sadržaja na osobnim stranicama, forumima, blogovima... I da, ako je normalno tužiti nekoga što nije maknuo uvredljive tekstove posjetitelja svoje stranice, onda je valjda normalno i tužiti nekoga što nije maknuo uvredljive tekstove posjetitelja svog bloga, a pogotovo svoje.

Ne znam što je normalno. Tužiti - ne tužiti. Znam samo da je užasno čudno što skoro nikoga spomenuti slučaj tužbi na 252 000 kuna ne zanima. Ni kao obična informacija.

Zapravo znam da nije čudno. Ali mi se to ne sviđa. I zato, iako jedva pronalazim vremena za njega, pišem ovaj blog. Nisam baš neki idealist i nisam mislio da će izazvati neku reakciju - iako mu je to , po definiciji, namjera.

Naročito nisam mislio da će izazvati tako naivne reakcije poput Redikulove. Jer nekako pretpostavljam - pogrešno, znam, svakodnevno se s tim susrećem u svom poslu - da ljudi znaju čitati. Očito sam ja naivan.

Ponavljam. Ne pišem o vama. Niste mi zanimljivi. Život mi je ispunjen (onako kako vi mislite da nije), za internet jedva nalazim vremena, pogotovo ovih dana, i kad ga nađem - ne trošim ga na vas. Nego na teme koje me zanimaju.

A tko piše ovaj blog, nije nikakva tajna. Ne spominjem to ovdje, jer je nevažno. Pišem o određenoj temi, a ne o osobama, pa ni ja osobno nisam važan. Čim sam ga pokrenuo, oglasio sam to neanonimno na forumu stranice Vukovarac.Net. Ako vas baš zanima, nije teško naći.
boli @ 01:54 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, lipanj 27, 2006
Citat:

Naslov se odnosi na Vukovarca General Woo-a koji za mene od danas nije nikakav "general", a još manje Vukovarac (kaj ne?), u kategoriju još dodajem i Shorty-a, ali i Bolesnu braću. Zašto? E, pa, zato što ovako:

Ubijali su moj narod, al' smo ostali na svom, da branimo svoj dom, jer volimo svoj dom, i vjerni domu svom, kad sokolove zove Slavonija majka pjevat će se riječi ove...
Ljubi boje svoje, srce slavonsko je, rakija u krvi jer volim ljude svoje, ova svečana oda svira svetoj zemlji roda, jer plaćena je krvlju dok se sanjala sloboda...


- Shorty, hoćeš li tako ponosno klicati i lupati se u prsa na Exit-u u Novom Sadu sljedećeg mjeseca? Sram te bilo seljačino! Samo da te podsjetim da su "vrata Hrvatske" daleko ispred onih o kojima pjevaš u svojoj pjesmi. I vi ostali, pušite prodane duše!
Izvor: www.redikull.bloger.hr
boli @ 19:19 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
ponedjeljak, lipanj 26, 2006
Mazohizam ili?

Koliko će stotina tisuća kuna Index.hr isplatiti Ceci ako ga ona odluči tužiti zbog duševnih boli nanesenih člankom novinarke/novinara N.B. "Svinjo debela, nema oprosta"? Želi li Index.hr isprovocirati Cecu kako bi ga tužila i kako bi izgubio i kako bi - šta? Želi li isto to Neven kad se na svom blogu hvali kako je on autor naslova (a ne članka, članak je napisala ili napisao N.B.) i kad nastavlja u istom tonu na svom blogu?

Jer oni (Index, N.B. i Neven) vjerojatno misle da je sve to utuživo i da treba biti utuživo i da o svemu tome nema spora (osim, dakle, sudskog - koji oni trebaju izgubiti, po svom vjerojatnom mišljenju). Da ne misle tako, možda bi objavili i koji informativni redak o slučaju o kojem možete čitati na www.vukovar.bloger.hr, a ne bi šutjeli o tom slučaju. Kao što šute.

Ma ne, ne šute oni bezveze ili s nekog razloga čudnog - oni šute jer šutjeti treba. Prema tome - i tužiti treba. Ne samo da treba, nego je i sasvim opravdano i nema to koga što čuditi. To žele, sigurno.  Tužbu. I kaznu, valjda. Samo - zašto?


Citat prvi:


(...) promovirala svoj novi album "Idealno loša".

Ako se netko od Cecinih fanova do sada pitao na što je Ceca mislila kada je birala naslov novog albuma, pogled na njezinu nagu stražnjicu nazočnima na koncertu je bio dovoljan.

Osim što se na koncertu, kako je za jedne srpske novine izjavila, od sreće rasplakala (a pri pogledu na njezinu stražnjicu i svaka suza razdraganog obožavatelja bila bi opravdana) (...)
Izvor: Index.hr


Citat drugi:

Od ponoći pa do trenutka kad ovo pišem, članak o celulitnom dupetu Arkanove pevaljke pod naslovom "Svinjo debela, nema oprosta"  pročitalo je 30,000 ljudi, dakle nekih 5-6 dnevnih naklada Vjesnika. Nisam ga pisao, ali sam smislio naslov. Bit ću skroman pa ću reći samo da je jedan od boljih u zadnje vrijeme. (...)
Svima onima koji drže dotični naslov uvredljivim za dotičnu, pa stoga nije primjeren, toplo preporučam da si instaliraju nešto što se u stručnoj terminologiji zove mozak. Uvrede su najmanje što je smeće zaslužilo.
Izvor: neven.bloger.hr

boli @ 20:14 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Koliko će tisuća kuna Thompson tražiti od Indexa i od pojedinih forumaša zbog svega napisanog na forumu - topic "thompson očekuje treće dijete"? Hoće li mu pomoći što je sve smješteno u nemoderirano područje? Nemoderirano ne znači da se ne može moderirati.

Nekoliko citata:

Jučer pročitah u novinama da osvjedočeni seljačina i ustaša očekuje treće dijete.
Iako će me sada sasjeći forumski borci za ljudska prava, smatram da je strašno što se takav "rodijak" replicira u toliko primjeraka. Živi dokaz da je majka priroda nesavršena. Dok je bio jedan Thompson to se još i moglo podnijeti, no sad ih je četvero (hoće li se na tome zaustaviti???)
Strava i užas.

sensual_2

Ako je to htjela onda je kvocka,radati hrpu djece takvom muzjaku kojemu je
sigurno ispod casti da nahrani djete a kamoli premota.Jebo mentlitet takav!!!!
lavagirl

kad je thompson doshao pjevat u grad kroz koji sam prolazila, velichao je ustashu francetica i pjevao: srbijo znaj, svemu je kraj,... srao je cijelo vrijeme. govna su mu padala kroz usta.

sranje od chovjeka! prljava gnjida.. a to ce sigurno napravit i od svoje djece. vuk ne mijenja svoju cud!

electron_blue


Izvor: Index.hr - Forum
boli @ 08:20 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
nedjelja, lipanj 25, 2006
Za početak. Koliko će tisuća kuna otac i sin, Zlatko i Niko, Kranjčar tražiti kao naknadu za svoje duševne boli uzrokovane postom Komentar na komentare objavljenom na blogu www.kalamburbud.bloger.hr 24 minute poslije ponoći 24. lipnja 2006? Mogu li ga, autora posta, tužiti i anonimni komentatori?

Citiram (i boldam):

Svi ovi nepotpisani pederi i maloljetni delikventi nek odjebu od mog bloga. Ak me sram nost dres ne znači da nebi poginuo za Hrvatsku. Sram me pojedinaca koji nas predstavljaju kao balkance koji igraju rukomet na svjetskom prvenstvu kao i naši susjedi. Budale jedne. Na terenu se vidjelo ko sdu prave "HRVATINE". To su gastarbajteri Kovači i Babić, srbin Dado Pršo, australac Šimunić i mali tovarčić Srna. A peder purgerski zajedno sa tatom nek se pokopa zajedno sa luzerima koji ne djele moje mišljenje jer brijem da su i oni kao i Kranjčari dok je bio rat profitirali tuzemno i inozemno pa sad briju da su jako pametni jer imaju para i druže se s istomišljenicima. Sram me kaj sam u društvu takvih blogera. Fuj !!!  


Izvor: www.kalamburbud.bloger.hrboli @ 23:55 |Komentiraj | Komentari: 0
Zamisli život u ritmu muzike za ples. Pišete blog. Napišete post. Netko komentira. Komentar uvredljiv za nekoga. Tom nekom, za koga je uvredljiv, izazove duševne bolove. Taj netko, tko trpi bolove, duševne, tuži. Koga? Komentatora, možda. Ako sazna tko je. Vas. Jer niste maknuli komentar. Bloger.hr, npr., ako tu pišete blog. Zato što nije maknuo komentar ili zato što nije maknuo vas. I kao nadoknadu štete, duševne, traži stotine tisuća kuna. Strepite?

Nemoguće? U Hrvatskoj se vodi jedan sličan sudski proces. Težak preko 250 000 kuna. Mediji šute o tome. On se ipak vodi. Rezultat neizvjestan. Strepite?

Skupljanjem potencijalno uvredljivih sadržaja s vaših blogova, onih koji bi možda mogli izazvati nečiju dušobolju - time se bavi ovaj blog.

Ne. Ne piše ga optuženi u spomenutom procesu.
boli @ 23:31 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare